Saturday, February 12, 2011

Apa yang Deideian sedang lakukan..

Saya tak tahu macamana nak menulis lagi.. sebab kalau hendak terus menulis bahan lawak.. maka jadi blog lawak pula blog saya ini nanti.. tak hensem la klu macam tu.. nah sekarang dah masuk part bahasa pasar plak.. BM baku pun dah tak betul.. haiz.. ever since Christmas.. my interest in blogging gradually worn out.. entah la kenapa, mungkin sebab merajuk sebab Santa Clause tak kasi hadiah kot? alasan jak tu.. sebenar nya aku dah fedup.. tapi aku lagilah fedup pasal satu perkara.. aku fedup kerana aku tak tahu kenapa aku fedup.. kan ke pelik dan b**oh bunyi nya.. tak intelligent langsung kata orang.. berikut adalah apa yang telah terjadi kenapa Deideian sepanjang ketiadaan beliau di dunia blogging:
selamat tahun arnab, and God bless you

1) ever since new year, otak dah mula fikir secara automatik, malah langsung tak bleh berhenti! asyik asyik ayat "hah, ko dah berumur 25 tahun.. sampai bila nak jadi begini? bila nak jadi successful Man?". tambahan aku teringat lagi kata pak cik kat TV ( dalam cerita crossroad ) " a Man Without no car aint a Man yet". cis.. ya memanglah aku belum ada kerja.. tapi aku bukannya malas nak cari kerja.. dah ku hantar resume dan application ke sana sini + mohon online lagi.. satu haprak jawapan pun takda.. tawaran yang lain ada la.. tawaran seperti penyelia jaga gudang di shah alam, penjaga camp timber kayu balak di bario.. haiz.. my Qualification is teaching aa.. ya aku tak pilih kerja.. at least let me have a taste of camner rasa berbaju kolar putih kerja. ni tidak.. haiz.. aku rela pergi offshore.. almaklumlah tak layak.. tapi nasib baik kawan ku setia.. oh Tuhan.. you never let me walk alone right?

2) aku tak duduk diam aje kat rumah, aku dah start bekerja sendiri dah.. klu sekolah2 tak nak ambil kami graduan IPTS untuk mengajar.. tak apa.. ada banyak alternative lain.. so sekarang ni ku ligat usahakan perniagaan kelas tuisyen ku.. agak seronok juga melayan karenah budak budak.. student ku sekarang ni mencapai 14 orang. dibahagi kepada dua sesi iaitu sesi pelajar perempuan dan pelajar lelaki. student ku adalah dari tahun 6 sehinggalah ke form 5.. tahun 5 ke bawah cannot.. belum cukup umur.. hahaha.. aku ajar 4 subject.. bayarannya? tak payah taulah.. klu nak tahu.. hah datang sendiri or hantar anak ke.. adik ke datang tuisyen dengan saya.. saya amat menitik beratkan subjek matematik.. sebab saya lulusan pendidikan dalam matematik (pergh promote plak).. dan saya suka marah orang klu orang tak tahu sifir.. bayangkan dah besar panjang tak tahu sifir 9? cis! kasi kick terus! hahaha..

3) currently saya baru sembuh dari sakit.. bukan sakit biasa.. sebab tu panadol tak berkesan.. ni punya sakit perlu injection punya.. ok ceritanya begini.. saya sakit selama dua minggu.. body punya temperature turun naik macam peti ais rosak.. dijamin manusia pasti mati klu dia bukan keturunan kungfu panda macam saya.. ok itu hal 'sakit'.. kita tambah lagi perisanya.. pada masa yang sama, saya menderita sakit bengkak kelenjar di bahagian leher sebelah kiri.. so klu orang di sebelah kanan panggil saya.. saya toleh dengan badan sekali.. sampaikan saudara mara saya ketawa then buat buat concern "masih sakit ke? hihihi".. tapi bersyukurlah saya sudah sembuh.. ada banyak hal menyebabkan saya sembuh.. salah satunya adalah kerana seseorang yang bernama 'gadis arnab'.. oi.. terima kasih kerana menyelamatkan saya time tiada orang nak drive untuk saya pergi klinik. thank you and I miss you.. and like you.. ting kiu..

4) saya masih tak puas hati dengan soal $$, so ibu saya cadangkan saya buka kelas music.. masih dalam cadangan dan sedang diusahakan.. (tgh kumpul student) .. kelas belajar bermain guitar bersama Deideian di hujung minggu.. bukan untuk korang semua.. untuk yang tinggal terdekat dengan saya sahaja hahaha.. kelas main guitar.. basic la.. ada dua cikgu.. iaitu saya dan cousin saya.. cousin saya lagi handal.. siap goreng macam jimmy hendrix.. tunggulah rakaman kami berdua bakal diterbitkan di youtube nanti.. uyran kelas? lu latang lu tau la..

5) saya dah kembali kepada hobi asal saya, mencipta lagu.. tapi lagu yang saya cipta tersangat lah sembarangan.. saya sendiri pun boleh ketawa klu baca semula seni kata yang saya tulis.. ada ka patut mamat yang mereng macam saya tulis lagu cintan cintun? what the heck.. tapi saya tulis itu dengan ikhlas tau (jangan ketawa, nanti cicak berak atas kepala kamu baru tau). haiz...

6) yang ini bukannya cerita tetapi soalan.. boelh saya tau, kenapa orang perempuan suka kaler pink, hijau, biru, putih.. dan baju baju polkadot ah? dan klu seorang lelaki tu hadiahkan seseorang itu baju.. adakah itu suatu yang ok? normal? atau memalukan kedua pihak? lagipun saya tak tau saiz dia brapa.. maksud saya orang lelaki tak tau saiz seseorang itu brapa. bukannya kita pernah peluk pun.. ei tak boleh.. nanti masuk neraka.. haiz..

oklah.. saya nak masuk tido... jam sekarang menunjukkan pukul 1.51 pagi.. gudnite n moning..

2 comments for this post:

Chres87 said...

kamu dah masak ke arnab yang kamu pegang tu heheheh

Deideian said...

dia masih hidup hahaha

Post a Comment

ah~ comment if you like this post, i would like to read your respond in order to create more exciting topics in future ehe...^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

my team

BlogMalaysia.com

Miri Bloggers