Thursday, February 17, 2011

Lagu Maybe OST Dream High [cover version and dimodified]

Lagu Maybe OST Dream High [cover version and dimodified]

video


Verse
Berdetak jantungku...
Pabila kau dekat..
Apakah dirimu?
Merasa begitu?
I'm getting crazy..
What's wrong? Please can you tell.. will you?

Ku Bagaikan dungu
Bila bersamamu
I don't what to do Bila di depanmu..
Oh, can't you notice?
The way I always care for you..

Chorus/reff
MaybeI'm in love?
Maybe You're the one? (maybe i'm not)
Siapa yang tahu?
and probably it's only me, yeah

Maybe it is true?
Kau juga begitu..
Terhadap diriku?
Ketahuilah..
Baby I'm in Love with you

Bridge
No one knows whether it is true
Antara dirimu dan diriku..
I'm sure we both feel Love
It's the answer from above
sedarlah sayang, bahawa aku..
Mendambakan dirimu~

(ulang reff/chorus)

Tuesday, February 15, 2011

Persamaan Surat Rasmi dan Faktor Bercerai

ok pastinya anda hairan bila membaca apa yg ku tulis ini, ah jangan tanya sebab aku pun heran juak.. (hairan juga; bahasa sarawak). kita sering dengar faktor bercerai adalah disebabkan itu dan ini.. dan semestinya banyak antara sebab tersebut merujuk kepada sesuatu yang menyedihkan (hu hu... drama la plak). disini saya tak salah kan sesiapa.. kerana mengikut apa yang saya percaya (mungkin begitu juga dengan diri anda. ^^) setiap individu telah Tuhan ciptakan dengan pasangan masing masing.. so apa yang perlu dibuat adalah kita perlu 'Mencarinya'. ibarat sebuah penimbang atau dacing.. yang ditimbang di sebelah kiri adalah EGO.. yang disebelah kanan adalah CINTA.. klu EGO itu berat dari cinta.. maka liao lah.. punah lah cinta habis la asmara cewah...  oh ya.. saya terjumpa satu benda di internet mengenai surat rasmi.. hah bacalah..
Betina: oo ko kawen lagi ye? siap kau!!
Jantan: tolong! tolong!!

Surat Rasmi

Abang a.k.a Suamimu yang hensem,
Rumah Villa teratak usang,
Kerusi sofa
xxxxx, xxxx, Sarawak.

___________________________________________________________________________________

Mah, Isteri yang ku sayang (cium sekali?),
Rumah villa teratak usang,
bilik tidur, katil mewah,
xxxxx, xxxx, Sarawak.                                                                                                        xx februari 2010

dear Sayangku oh~

Memohon untuk menikah lagi ( boleh sik ngeng?)
Merujuk kepada perkara di atas, saya xxxxxxx xxx xxxxxxxx memohon untuk menambahkan ahli member kita sekeluarga yang sememangnya tidak cukup kuota.. berikut adalah sebab-musabab mengapa dan kenapa saya bertindak sedemikian.

  • sudah menjadi lumrah setiap pasukan Power Rangers perlu ada sekurang kurangnya 5 ahli.. dan Abang adalah ketuanya manakala bini-bini abang nanti jadi sidekick ler..
  • adalah menjadi tanggungjawab kita untuk saling membantu sesama insan yang memerlukan, makanya disini Abang bertindak sebagai penyelamat kepada si gadis a.k.a bakal bini abang juak kerana dia adalah insan yang memerlukan kasih sayang dan perlindungan.
  • bodynya seksi, hihi
  • Abang rasa Mah adalah harapan terakhir bagi abg memandangkan madu Mah yang lain telahpun memprotes dengan hebatnya ( abang tulis warkah ini semasa di hospital, terlupa plak madu ko number 2, si joyah tu ada black belt dalam taek kwan do).
  • Abang berjani akan kasi lebih duit belanja dapur untuk setiap bulan.. bolehlah ek?
2) demikianlah tadi reason reason yang dapat abang kumpulkan.. segala bukti bukti yang telah dinyatakan di atas adalah sahih dan benar.. klu tak percaya, sila rujuk lampiran A belakang surat ini ada disertakan sekali gambar madu-to-be Mah nanti.. see? solid kan?

3) Malam ini abang tidur di sofa, sekiranya Mah bersetuju, keluarlah dengan senyuman, tetapi sekiranya tidak.. meraunglah agar abang tahu bila timing yang tepat untuk abang lari..

sekian sahaja dan jasamu dikenang

Yang hensem dan bermisai tebal,
xxxxxxx xxx xxxxxxxx
( yang selalu menyayangi mu)


Hah.. klu benar beginilah cara orang lelaki menulis surat permohonan.. konfem... rezeki si penggali kubur melimpah ruah. haiz... udah baik baik Tuhan berikan kita 1 jodoh.. maka hiduplah dengan si dia hingga ke akhir hayat.. kerana Tuhan menciptakan Hawa dari tulang rusuk Adam.. dan hanya wanita itu seorang sahaja yang menjadi pasangannya yang sah.. eh tak kanlah si lelaki rusuknya hilang dua tiga batang kot? tak lojik la..

bagi yang girls di luar tu.. berpada padalah sebelum berkahwin ye? klu dah ada pakwe atau boyfriend tu.. cuba check tulang rusuk diorang.. klu mereka normal, pastinya hanya hilang satu dan 'Anda'lah rusuknya.. klu hilang dua hingga 4 batang rusuk tu.. pepahamler.. dan lagi satu.. korang perlu ada pendirian yang kuat.. sebab lelaki ni pandai memujuk.. mereka akan cakap.. "Never say never~" alih alih? maksiat.. neh mati kitai hahaha.. nanti Tuhan kasi tendang ke neraka.. nak tak nak.. Dia jawap nanti Never say never.. ensepi asai loe..

ok itu sahaja.. selamat malam dan dun drink and drive..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

my team

BlogMalaysia.com

Miri Bloggers