Saturday, November 27, 2010

Accident - Man vs Woman


A man and woman were involved in a terrible accident. Their car was completely destroyed. Miraculously, both of them were safe without any injuries. After the accident, she said to the man, "I wonder eh. You're a man, and I'm a lady. take a look at our car, we're suppose to be dead! But we both come out safely, Maybe this is a sign from God to us. Maybe we'll be friends and maybe it's our destiny & may be up to the dais overwhelmed, "said the woman as she grinned towards the man in front of her. 
The man was speechless, "I do agree with you," he said.
"Oh yes. This is another miracle from God. Although the car is badly damaged, but still a bottle of wine is still good. it don't break during the accident's. Probably it's a sign from God that we should drink a toast for this. Why say you?", Said the woman while handing the wine bottle to the man.
"Well, for the sake of our friendship," said the man as he open the cork and drink the wine hastily till it only left half empty in the bottle. After that he handed the bottle back to the woman. The woman threw away the wine bottles, and stretch back to the man.
The man asked with amazement, "Why don't you drink?".
The woman replied, " It's okay. I'm waiting for the police to come .... hihi..


p/s: Don't drink and drive, and don't drink, after accident!! wahaha

Written by,
Deideian
http://www.deideian.com

Friday, November 26, 2010

2 Gadis dikejar Perogol berepisod

cerita ini saya petik dari email yang kawan saya forwardkan melalui yahoo mail, bacalah..

Auw!! Auw!! tolong!!


Ada dua orang gadis. Salah satu dari mereka cara berfikirnya Matematik (M)dan yang satu lagi cara berfikirnya menggunakan Logikal (L). Mereka berdua berjalan pulang melewati jalan yang gelap, dan jarak rumah mereka masih agak jauh. Setelah beberapa lama mereka berjalan...

M : Adakah kamu perasan ada seorang lelaki yang sedang berjalan mengikuti kita kira-kira sejak tigapuluh lapan setengah minit yang lalu? Saya kuatir dia bermaksud jahat.

L : Itu hal yang Logik. Dia ingin memperkosa kita.

M : Oh tidak, dengan kecepatan berjalan kita seperti ini, dalam waktu 15 minit dia akan berhasil menangkap kita. Apa yang harus kita lakukan.

L : Hanya ada 1 cara logik yg harus kita lakukan, iaitu berjalan lebih
cepat.

M : Itu tidak banyak membantu, macammana ni.

L : Tentu saja ia tidak membantu, Logiknya kalau kita berjalan lebih cepat dia juga akan mempercepatkan jalannya.

M : Lalu, apa yang harus kita lakukan? Dengan kecepatan kita seperti ini dia akan berhasil menangkap kita dalam waktu dua setengah minit...

L : Hanya ada satu langkah Logik yang harus kita lakukan.. Kamu ikut jalan yang ke kiri dan aku ikut jalan yang kekanan. sehingga dia tidak boleh mengikuti kita berdua dan hanya salah seorang yang diikuti olehnya.

Setelah kedua gadis itu berpisah.. Ternyata lelaki tadi mengikut langkah si gadis yang menggunakan logikal (L). Gadis matematik (M) tiba dirumah lebih dulu dan dia kuatir akan keselamatan sahabatnya.

Tidak berapa lama Gadis Logik (L) datang.

M : Oh terima kasih Tuhan.. Sahabat saya tiba dengan selamat, Eh bagaimana
pengalamanmu diikut oleh lelaki tadi?

L : Setelah kita berpisah dia mengikuti aku.

M : Ya.. ya.. Tetapi apa yang terjadi kemudian dengan kamu?

L : Sesuai dengan logik saya langsung lari sekuat tenaga dan lelaki itupun lari sekuat tenaga.

M : Dan... dan..

L : Sesuai dengan logik dia berhasil mendekati saya ditempat yang gelap...

M : Lalu.. Apa yang kamu lakukan?

L : Hanya ada satu logik yang dapat saya lakukan, iaitu mengangkat kain
saya..

M : Oh... Lalu apa yang dilakukan lelaki tadi?

L : Sesuai dengan logik... Dia menurunkan seluarnya...

M : Oh tidak... Lalu apa yang terjadi kemudian?

L : Logik bukan, kalau gadis yang mengangkat kainnya larinya lebih cepat dari pada lelaki yang berlari sambil melorotkan seluarnya... So akhirnya aku terlepas dari lelaki itu.

Pasangan bercinta - spesifikasi yang sering dilihat

Seringkali kalau kita bersiar-siar dikawasan public atau waterfront atau restaurant atau dimana-mana, kita pasti akan terjumpa satu atau dua pasangan, so terma pasangan dalam post yang saya ketengahkan dalam entry ini bukannya menuju kepada atuk dan nenek yang sudah kerepot ataupun ibu dan bapa atau suami isteri yang baru berkahwin, juga bukan terhadap pasangan yang 'ladies and gentleman" kerana mereka tahu bagaimana untuk menjaga maruah diri di khalayak ramai.. terdapat juga pasangan yang "Malfunction" kerana kalau si udanya hensem, si dara pasti tidak, atau si daranya cantik jelita, pastinya si uda itu rupanya "*****" (some text missing da~, kena tapis) alright tanpa membuang masa, mari kita baca spesifikasi pasangan yang ordinary serta extra-ordinary ini..

Girlfriend cun + Boyfriend hensem
Psangan ini rileks sahaja. Tiada menunjukkan public affection yang berlebihan. Orang lain pun senang dan biasa melihat mereka. siapa siapa pun boleh jadi seperti kategori sebegini. kan?


Girlfriend cun + Boyfriend tak hensem
Kebanyakan awek yg cun mesti mendapat balak yang tidak hensem. Haiz, entah mengapa, tetapi sila perhatikan Boyfriend itu, ada satu macam muka bangga sebab dia punya GF cun. Kadang-kadang itu Si Boyfriend mesti pakai spec hitam mau kasik nampak sikit hensem. Boleh diperhatikan juga, itu Boyfriend suka buat lawak basi kerana  nak kasi tambat hati aweknya itu (tapi itu awek jarang ketawa, cuma senyum manis sahaja). Selalunya juga, balak yang perasan itu mempunyai dompet yang tebal. ui ramainya duit?

Inginkan Boyfriend ini? taip "ON SUNYI" dan hantarkan ke 12345

Girlfriend tak cun + Boyfriend hensem
Anda boleh nampak itu GF mesti pegang kaw-kaw tangan BF dia yang hensem . Saya pun tak tau kenapa. Public affection yang terlampau2 juga akan dilakukan oleh itu awek tersebut terhadap BFnya. Boleh diperhatikan jua kadang2 itu BF hensem pun ada sikit segan terhadap tingkahlaku aweknya yang mengada-ngada. Lepas itu aa, kalau ada amoi cun yang lalu, Si GF yang tak cun mesti kasi jelingan maut terhadap itu amoi cun. Serupa mau makan orang... maybe dia feel insecure ( bertaubatlah)

Girlfriend tak cun + Boyfriend tak hensem
Pasangan ini tiada siapa yang peduli, next....

Group of girls + 1 guy
Selalunya berlaku di kedai makan.. Seolang lelaki di kelilingi kawan-kawan perempuan nya. Sungguh seronok kalau dapat mendengar perbualan mereka (saya selalu berbuat begitu), Perasan tak? , selalunya sambil mereka makan, itu lelaki mesti cakap paling banyak sambil buat lawak tak kelakar (tapi kawan2 pelempuannya mesti ketawa jugak, pasal si lelaki itu kan "bank" bergerak?)

Girlfriend cun berpakaian seksi
Ramai orang lelaki pasti melihat awek ini (dan juga langgar tiang electric). Tetapi awek ini tak kisah sebab besar kemungkinan dia sudah biasa mendapat pandangan seperti itu. Awek seksi ini suka menunjukkan buah-buahan ( saya berpendapat mungkin buah oren atau epal, tak pernah check) di dada nya, atau pusat nya di khalayak ramai.. Seperti juga kalau anda ada kereta cantik atau memiliki rumah besar atau aksesori baru. pastinya anda teringin nak showoff depan kawan kawan anda, demikian juga perkara yang sama dirasai oleh awek spesis sebegini.

Girlfriend tak cun berpakaian seksi
Hoiyoooo bahaya bahaya, kalau terjumpa ditengah pasar, pastikan anda tidak minum atau makan takut tersedak . well saya tahu kecantikan itu adalah based on the Eye of the beholder, tetapi faham faham lah kan?, kalau "barang sendiri tu dah "tak cantik", jangan bikin orang lain saakit mataa. Awek jenis ini  juga suka menipu diri sendiri dengan mengatakan "I wear sexy and I feel good" ataupun "I have the right to wear anything I want"... Sememangnya mereka merasakan bahawa berpakaian seksi boleh menjadikan mereka jadi lagi lawa dan punya self-esteem yang tinggi.. tetapi kan? tak perlulah nak tayangkan "barang yang berkedut" itu di depan orang lain, cukuplah dengan make-up yang kemas dan ceria, sebab pastinya tiada orang akan naik stim punya...

Thursday, November 25, 2010

Lisa Surihani - Tahniah atas meraih sejuta fans facebook

Saya masih lagi teringat lagu "you and I, have made a pack~ we must bring, salvation back~ just call my name, and I be there~".. yer.. pandai tak saya nyanyi? sayang sekali anda tak dapat mendengarnya.. ok lagu tadi adalah lagu iklan dimana Cik Lisa membaca majalah secara terbalik (oh saya masih ingat babak itu..), and since then, beliau mula menempa nama sebagai pelakon harapan dimana beliau beraksi dalam banyak drama dan filem tempatan serta memegang pelbagai jenis watak dalam filem yang pelbagai genre.

Dilahirkan pada 23hb March pada tahun 1986 ( wah, tua beberapa bulan dari saya..jadi saya perlu panggil Kak Lisa lah ni? hehe..). Anak kelahiran Kuala Lumpur dan merupakan lulusan dari Help University College dan Aberystwyth University  di Wales, United Kingdom.  

Seperti yang saya katakan tadi, beliau merupakan seorang pelakon yang berbakat dan mampu memainkan pelbagai jenis peranan/watak yang diberikan dengan berkesan. antara cerita filem yang pernah beliau bintangi adalah seperti "goodbye boys", " I'm not single", "zoo", lagenda budak setan dan etc.. juga berlakon dalam beberapa drama seperti tudung express, ombak rindu dan etc.. anda boleh selidik sendiri mengenai beliau dengan lebih melaui bantuan pak cik google dan majalah hehe..

andai kata Michael Bay (pengarah Transformer), Peter Jackson (pengarah king kong), dan David yates (pengarah Harry Potter 7) berniat nak ambil pelakon Malaysia untuk berlakon, you can count on this person, Miss Lisa Surihani. eh if any of you read this, you can scroll to the lest side of this blog for translation. your welcome Sir. macamlah dia orang ada masa nak baca blog saya haha..

The main reason saya blog tentang Lisa hari ini adalah untuk mengucapkan tahniah kepada beliau atas kejayaan meraih facebook fans sebanyak 1 juta (mungkin lebih?). dan sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut perihal perkara ini, anda boleh rujuk di facebook anda sendiri atau anda boleh check link yang saya berikan di sini.

Saya tak berani nak letakkan/embed video beliau di blog saya kerana tiada kebenaran dari beliau. siapa lah saya ni kan.. hanya peminat kecil kecilan aja.. well anyway, Goodluck to you Lisa, semoga anda sukses dalam bidang lakonan.. mungkin suatu hari nanti boleh naik ke peringkat lebih tinggi seperti  Puan Michele Yeoh? (saya tak suka guna gelaran Datuk untuk wanita, janggal rasanya). itu sahaja press blog dari saya, semoga berjumpa lagi..

Yang Blogging
Deideian
http://www.deideian.com

Taib has polls date inspiration, but stays tight-lipped

KUCHING: Chief Minister Tan Sri Abdul Taib Mahmud has given the clearest hint yet that state elections would be called soon, saying he has had an inspiration on the date.

“I have my inspiration but I won’t tell you when,” he said.
Taib, who is Sarawak Barisan Nasional chairman, had just returned from his pilgrimage to Mecca.
He said it was crucial for the state to prepare for the polls but declined to elaborate when pressed by reporters at the Hornbill Skyways hangar yesterday.
The state assembly term expires in July but speculation is rife that Taib would opt to hold elections in March or before the next state assembly sitting in April.
Barisan has 63 seats in the 71-seat assembly, with Parti Pesaka Bumiputera Bersatu holding 34, Sarawak United People’s Party holding 12, Parti Rakyat Sarawak (nine) and Sarawak Progressive Democratic Party (eight).
The remaining nine seats are held by the DAP (six),PKR (one) and Parti Cinta Malaysia (one).
In the last state elections on May 20, 2006, two independents – Gabriel Adit (Ngemah) and Dr Johnical Rayong (Engkilili) – won the seats they contested.
Adit has since been appointed state PCM chairman and Rayong has joined SUPP.
Some political observers have been saying that the polls could be held simultaneously with the next general election.
Sarawak Barisan leaders were generally supportive of the move to hold state elections soon.

source - thestar newspaper

Ngangkung - filem seram komedi terbaru Review hihi

filem ke-42 keluaran Metrowealth's iaitu "Ngangkung" kalau sekali pandang kelihatan tidak terlalu berbeza daripada "Jangan Pandang Belakang Congkak" ( filem seram komedi yang sebelumnya )
Kos Pembuatan filem dilaporkan adalah sebanyak RM 1.8 Juta , cerita filem ini berkisarkan tentang amalan masyarakat yang bergantung kepada amalan syirik untuk mendapatkan kekayaan segera melalui permainan loteri atau lazim kita dengar sebagai "nombor ekor". Dalam filem kali ini, Pengarah filem iaitu Bob Hasim Ismail (yang telah memimpin namun drama TV sejak pertengahan 90an) telah menyuntik beberapa elemen baru bagi mendapatkan suatu kelainan berbanding filem - filem sebelum ini.. Nngakung dikatakan tidak begitu memberikan "rasa ketawa" secara spontan sebaliknya lebih bersifatkan sporadis dimana ceritanya tak ubah seperti  seperti "Mantra" atau "Santau". dan sayang sekali faktor yang sepatutnya menjadikan ia sebagai filem seram komedi sudah entah ke mana.


"Ngangkung" menceritakan kisah seorang pemandu lori yang bernama Azim, beliau tinggal bersama isterinya dan putrinya Suri dengan gaya hidup yang sederhana. Tasnim dan Wan , sahabat baik  Azim  mula mempengaruhi beliau untuk bertaruh dalam permainan loteri. demikianlah perkembangan cerita tersebut sehinggakan ketiga-tiga watak itu berkeputusan untuk mendapatkan bantuan "Ngangkung" bagi mendapatkan nombor yang tepat dan jelas sekali watak Azim dalam cerita ini semakin ketagih dalam bidang yang dia ceburi ini..

Dalam filem kali ini, prestasi cemerlang pelakon Shaheizy Sam yang sekali lagimenghidupkan suasana penceritaan melalui watak yang beliau mainkan dalam filem terbaru itu, Beliau merupakan  pemenang Pelakon Terbaik (untuk peranannya dalam "Evolusi KL Drift 2") dalam Malaysia Film Festival dan beliau tahu barisan pelakon yang lain adalah  termasuk otai lawak dari kumpulan senario, Lan Pet Pet, Azlee Jaafar dan Angah dari 'Raja Lawak', Puteri Mardiana dan Farisya fatin juga ada beraksi dalam filem tersebut.

Trailer movie 'Ngangkung', saksikanlah


Rapunzel: A Tangled Tale Review

Hello there everyone, we're back in action.. and today's I shall give a little bit review on Disney latest movie, Rapunzel - a tangled tale, if you are a fans of  "the little mermaid", "Aladdin", and " the Princess Frog".. then I reckon this is the best Movie for you to watch.. Alright lets get on with this review. The source of this info were gather from various web especially youtube.

"Rapunzel" - an action-packed, swashbuckling, animated musical comedy about the girl behind 70 feet of magical, golden hair ( blond headed girl ).Kidnapped from her parents' castle as a baby, Rapunzel is locked in a hidden tower longing for her knight in shining armor/ adventure mostly. Now an imaginative and determined teenager, she takes off on a hilarious, hair-raising escapade with the help of a dashing bandit. With the secret of her royal heritage hanging in the balance and her captor in pursuit, Rapunzel and her cohort find adventure, heart, humor, and hair... lots of hair. do you get what I mean? the hair is alive!!

Disney is well-known for its own adaptation of fairytales and Rapunzel's story received the same treatment. There were no stolen radishes, no evil witches nor a childless couple. Instead, the story begins with a drop of sunshine falling down to earth, spawning a magical golden flower with amazing regeneration ability that can only be triggered by a special incantation. The flower was the one that saved the Queen's life and as a result, she managed to give birth to baby Rapunzel - born with healing powers apparent in her hair that glows when a special song is sung.

Audiences are introduced to the antagonist Mother Gothel, who kidnaps the infant princess and locks her away in a secluded tower so only she will have access to Rapunzel's hair to restore her youth frequently. For the past sixteen years, Rapunzel grows up believing Gothel is her mother and oblivious of Gothel's true intention. She knows nothing of the outside world until the evening of her birthday as she sees thousands of lanterns floating in the skies (which is actually a tribute by her biological parents as mourning for their missing daughter). However, opportunity comes in the form of a charming bandit named Flynn Rider who sneaked into her tower to hide from his pursuers. From there on, her relatively 'hairy' adventures begins.

As Disney's 50th animated movie, "Rapunzel" is fortunate to be helmed under the established franchise for its debut as well as making it in 3D. Mandy Moore (I love her ) who voiced Rapunzel did a decent job as the singer and voice provider, though the pop princess' attempt to wear the mantle of a Disney Princess is vague compared to her predecessors. Meanwhile "Chuck"'s Zachary Levi managed to switch his geeky side to a suave yet funny flirt as Flynn Rider brilliantly, making one to see Flynn's characterisation as a pleasant combination of Aladdin's upbeat courageous side and fellow prince, Naveen's flamboyance.

In terms of its clumsy non-human sidekicks, Pascal the cheeky chameleon and Maximus the bad-tempered royal guard's horse brought more laughter to the computer-animated screen and were both so amusing that every single one of their scenes will make audiences laugh silly. The unlikely duo without a doubt aced the roles of the loveable animal companions.


The film's  was directed by the talented Alan Menken who's famous for his works in "The Little Mermaid" and "Aladdin". "When Will My Life Begin" is not as infectious as "Part Of Your World" or "One Jump Ahead" while the couple's theme song "I See The Light" is not as memorable as "Kiss The Girl" and "A Whole New World", but Levi and Moore's chemistry did enough flavour for Disney and musical lovers out there even if it would not be as noticeable upon the first beat.

Overall, "Rapunzel: A Tangled Tale" is a must watch for all Disney fans. "Live Your Dream" is the theme and is enlightening as the movie progresses. Moreover, fans will also see some resemblances with "The Little Mermaid" towards the end. Do catch it in 3D for a better impact. and for Sarawakian, 3D only available in Kuching MBO.. huhu.. so sad..

here's a clip of video trailer for you to watch

Rahsia Tersembunyi - kemenangan jepun pada 1941 disebabkan hantu tinggi?

Selamat sejahtera kepada anda yang termasuk ke blog saya ini, orait kali ini saya akan mengupas sedikit mengenai sejarah silam (sebenarnya saya suka ngan sejarah ni ). kalau sebut tentang sejarah, sistem mekanisma tubuh manusia akan secara automatik membentuk gerakan yang disebut "menguap".. aik? apsal? iyerlah dah nama subjek ini sinonim dengan boring.. tetapi tahukah anda? apa yang anda pelajari di bangku sekolah dahulu hanyalah berdasarkan "cover" semata-mata? demi tidak membuang masa, disini saya akan ceritakan perihal yang berlaku pada perang dunia ke-dua dahulu, dimana bagaimana pihak jepun berjaya menewaskan british.. sekiranya content cerita saya ini adalah salah, maka saya ingin memohon ribuan maaf dan sepuluh jari saya susunkan tanda meminta ampun.. ini kerana sumber cerita ini saya perolehi dari ilham yang tiba-tiba dicetuskan ketika saya mengecat siling rumah bahagian dapur tadi.. ok, silakanlah membaca rahsia yang disembunyikan..

Tuesday, November 23, 2010

North Korea Attack South Korea - the beginning of World War 3?

Greetings everyone, have you seen the news for today? a shocking news about two country which share the same name but different area.. oh well the hot buzz for today is about North Korea attack South Korea, and as I'm writing this at the moment, the news flash mention about the death of two South Korea marines while the other 15 soldier were seriously injured. whats going on actually? I kept on goggling and found tons of source mentioning about the incident.According to the reliable sources I've read in several articles; the so-call-war began when North Korea attacked Yeonpyeong Island in the Yellow Sea. More than 100 rounds of ammunition were fired at the island. Oh my, imagine of all the families who're relaxing and enjoying the holiday on that island, such massacre could turn out to be traumatize. the island has long been involved in a border dispute between North and South Korea. South Korea responded to the deadly attack, firing off about about 80 of its own rounds of ammunition.

Lets us STOP the Child Abuse!! - raise your hand!!


A child is the greatest gift given by God for us to cherish and nurture, not to abuse or whatsoever, therefore apart from giving the best for our little one, it is vital for us to stay in a good health and secure in order to create a save a harmony environment around them, I recently read about an articles written by Susan Tan and I immediately interested to do more research on it, and so I have found several case study and some related articles to the case of children abuse in Malaysia (I've read it thoroughly all night). so here's the article I quote from Susan Tan's entry from ezine...

Monday, November 22, 2010

Warkah untuk isteri yang bengang hahaha

Orait malam ini kita ada dua entry dalam Bahasa Melayu, to those who wish to read this yet don't understand a slightest of what this article's about, you can scroll down and search for my Google Translator to choose your language. okay malam ini kita ada dua entry dalam bahasa Melayu, dan content untuk entry ini saya perolehi daripada Cik KumangKenyalang, dan terima kasih kepada beliau kerana membenarkan saya mengimport karya ini ke blog saya. tampa membuang masa, silalah mencuci mata anda dengan warkah yang kiut tapi melucukan ini..

Sunday, November 21, 2010

Surat Cinta budak tahun lima yang ku jumpa

well peristiwa ini berlaku beberapa hari yang lalu, masa itu hujan lebat dan saya dalam perjalanan balik dari kelas tahun dua setelah menghantar adik saya ke sekolah.. waktu itu jalan koridor kawasan sekolah penuh sesak dengan para pelajar kerana ingin menghindari hujan yang lebat (itu lah, siapa suruh tak bawa payung). and so demi mengelakkan diriku terkena percikkan air lumpur dari kasut mereka yang kotor, saya berundur dan berteduh sebentar di sebuah pondok berdekatan dengan pejabat am sekolah itu. and so tengah saya "rinse" payung yang kebasahan, mata saya ter-"eksiden" nampak sepucuk surat yang ada sticker power rangers sebagai penutupnya dalam sebuah dustbin di pondok tersebut. so saya pun "eh? apa ke hey?". saya biarkan ajalah sebab dah nama sampul itu dalam tong sampah, so kotorlah tu.. tetapi hujan ni masih jua lebat, dan pelajar pun masih lagi lalu lalang. akibat boring, maka ku ambil dan bukalah sampul tersebut lalu menyebut "Oh My God". nak tahu apa isinya? sayang sekali takda scanner.. nah ini saya taip balik apa yang saya baca;


Oh Marilyn, aku suka dengan kau, kau suka tak dengan aku? Aku rasa kau tentu suka sebab aku ini hensem dan ada beg cap lambang power rangers warna pink, ku beli beg bewarna pink kerana ku tahu kau suka warna itu. Sering kali ku eksen-eksen berjalan didepan kau tika waktu rehat namun kau tak perasan, ku tinggikan suara tika ku bercakap dengan kengkawan namun kau tak juga perasan, apakah sedap benar bekal kuih karipap yang kau kunyah itu sehingga kau tidak memperdulikan kehenseman ku? Percayalah Marilyn, akulah lelaki yang bergaya, mutu dan keunggulan. Ayah ku seringkata katakan bahawa akulah lelaki sejati kerana warna kulit ku hitam seperti bangle yang kerja kat tapak pembinaan. Bukankah kau minat shah rukh khan? Tidakkah kau merasakan yang wajah ku ini seperti wajahnya? Oh Marilyn, sekiranya ku terkena nombor 4d suatu hari nanti dan menjadi kaya, akan ku pinang kau dengan 41 dulang hantaran, ini kerana kakak ku kahwin tempoh hari, suaminya hantar 40.. aku tak mau kalahlah.. oh Marilyn, sungguhpun aku yang hensem ini tidak punya harta, sungguhpun aku tidak punya mykad dan lesen drebar, tetapi percayalah kau akan bahagia bersamaku, jangan lah kau asyik berkepit dengan budak si tommy yang gemuk itu, kalau tak kenangkan dia kawanmu, udah ku tunggu dan tumbuk mukanya diluar pagar sekolah. Sekiranya kau sudi jadi geprenku, akan ku ajak kau tonton cerita power rangers yang baru dibeli abang ku tempoh hari, aku juga ada banyak cerita kartun lain. Aku suka otromen mebius, kau suka tak? Seandainya kita bersama, aku tak kisah kalau kita bermain permainan, aku rela jadi raksasa, dank kau jadi mebiuslah. Kalau kau jadi geprenku, akan ku bawa kau melawat ke sangkar itik belakang rumahku, aku selalu curi telur itik disitu.. mungkin kau nak join sama? Oh Marilyn, aku dah tak ada idea nak cakap untuk tekel kau.. dan aku dah tabor serbuk bedak emak aku di kertas ini. Harum kan? Kalau tak silap ia jenama kolow-me.. semoga kau terbaca surat ini dan esok kita kapel yek? Bye saying.. muah..
Boiprenmu,
Frankie

aduh.. romantik kan? sayang sekali dia tak tahu yang si marilyn ni dah campakkan surat dia kat tong sampah, pada spekulasi saya, mungkin minah ini terlampau lapar dan terus melahap kuih karipap sampaikan surat ini dia buang begitu ajer, or maybe dia tak tahan dengan bau bedak followme, tetapi si frankie ni cakap ini bedak kolow-me.. betul ke budak nih? ish.. kepada frankie budak tahun lima, bilamu telah membesar nanti, ingatlah bahawa budak perempuan tak sama dengan kaum lelaki, mereka tak semestinya suka dengan power rangers dan otromen, dan speeling yang betul ialah Ultraman lah.. remember!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

my team

BlogMalaysia.com

Miri Bloggers