Friday, March 25, 2011

Wonder-makcik

Elo hahah, lama tak jumpa (padahal tak pernah pun?), tajuk diatas macam takda kena mengena dengan entry ini. banyak yang ingin dikongsikan dan ini adalah salah satunya.. hahahah

Wondergirls hahah.

Nampak tak gambar diatas? itulah geng geng makcik cyber.. termasuk ibu saya.. hahah.. ini zaman sulah makin canggih oo.. para mak cik suda ada facebook, akaun youtube (untuk tengok cerita kejora dan bintang, sob.. sob) dan banyak lagi. that is why ada masanya saya tak dapat online, sebab Ibu saya conquer laptop. ei dia juga minat baca blog (saya pernah buat blog untuknya tapi last last tinggal kenangan, blog nya mengenai orkid dan tanaman)

Teka mana satu Ibu ku, yang lain adalah auntyku

Mereka ni sebenarnya tengah tengok siaran di Youtube, entah isu pasal apa saya dah lupa, tak ambil kisah pun.. ohya, mungkin pasal 'Gambar' tu.. yes yes i'm konfiden. ada sesetengah nya lebih advanced dari saya tau? siap ada akaun rumahpanjai.com lagi tu.. hehek

Aunty1: Ei!! sah!! anak ku ada gepren!!
Aunty2: Cantik gak.. ada rupa industan.. 
Aunty3: dia sedar tak anak ko pokai? hehek
Ibuku : Relax, time jumpa ko reject la
Aunty4: Menangis tak berlagu la minah tu

Memang best bila lihat perkembangan masyarakat kita hari ini lebih lebih lagi golongan mak cik mak cik dan pak cik (uncle ku dah berusia 60 tahun, tahu erti facebook! cuma sebutannya 'PesBuk' la). well itu good news, yang bad news nya, para ibu gunakan new talent ini untuk scout siapa boyfirend anak gadis mereka, apa yang mereka buat, adakah anak lelaki mereka pergi ke Pub? siapa girlfriend anak bujang nya (ops, bahaya nih)... anyway seronok melihat telatah mereka.. ah minggu ni ada banyak cerita yang best dan tak best, kita tgk la nanti macam mana, sama ada cerita itu "on air' atau tidak.

From Lambir with Love,
Deideian - bye

5 comments for this post:

KRISTIANNE WYNONA said...

memang..now fb no privacy gik both my parents ada fb! hahahahah paksa sopan sikit mun mok molah status ;P

Deideian said...

ahahah.. tapi ada juga caranya untuk block mereka daripada view kita punya profile.. hahahah...

KRISTIANNE WYNONA said...

kalau block, mrk akan syak ba..terus tanya, ehh why i cant see your wall?? hahahha

Deideian said...

easy maa.. just say that you de-activate your fb account hahahaha

Nick Descream said...

LIKE !!!!!!!!!!!!!!!!!

Post a Comment

ah~ comment if you like this post, i would like to read your respond in order to create more exciting topics in future ehe...^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

my team

BlogMalaysia.com

Miri Bloggers