Friday, August 5, 2011

Pemikiran Tersirat

Ada masanya tika kita membuat perkara yang kita suka, ianya sama sekali dilarang, tanpa mengetahui sebab yang jelas.. kita mematuhi dan jarang sekali membantah kerana dalam setiap individu sudah terasuh suatu 'kesedaran' atau 'sahsiah' yang dibentuk sejak kecil oleh mereka di sekeliling kita. tentunya kalian berasa aneh dengan penyataan yang saya utarakan disini.. well yes biarlah saya guna perkataan rojak untuk berbicara dengan anda. ehem.. ehem.. ok aku cakap biasa aja k? apa khabar semua? hari sudah lewat.. pukul berapa ya? ui hampir 12.. sambil menyiapkan kerja yang tak sudah sudah.. ku tatok tatok (ertinya menaip ) apa yang terlintas di benak ku sekarang ini.. kekadang aku rasa kehidupan serupa dengan permainan.. games.. regardless what kind of games you've been play for.. yang ini agak sedikit mengelirukan dan ada tikanya sungguh membosankan kerana wujud dalam suatu tempoh.. setiap individu atau 'player' akan mengalami gejala 'PAUSE' atau lebih mudah difahami dengan terma 'STUCK'.. justeru apabila terjebak ke dalam situasi tersebut.. makanya kita pasti akan respon secara automatik sehingga ungkapa '%&*(^%( terkeluar dari mulut yang comel ini (aku rasa aku comel.. uweekk) kita bosan... kita runsing.. kita? haiz.. mungkin aku saja kot? ya aku bosan dan runsing.. umur dah 25 tahun namun apa pun belum ku tempa.. woi yang dimaksudkan disini adalah 'mencipta' menempa dan mewujudkan sesuatu yang dibanggakan.. iyes itulah yang dinamakan semangat anak muda.. aku rasa la.. betullah.. suka hati ku nak fikir macam mana.. blog ini macam gudang yang usang.. seperti tuannya.. tak teringinkah untuk pergi lebih jauh? membuat sesuatu yang menyeronokkan dan mencabar? aku punya banyak kenginan.. desire.. adalah perasaan yang menyenangkan dan juga tidak menyenangkan.. 2 in 1.. dirasakan pada waktu yang sama.. nasib baik aku manusia.. kerana kalau komputer? lagging dan meletup jawabnya. pekerjaan.. pengalaman.. tanggungjawab.. dan amanah serta expectation oleh masyarakat khususnya dari keluarga.. cis... rata ratanya level average yang ku capai.. sekiranya dunia seperti kehidupan drama korea.. pastinya penuh da-boom dan warna warni. ah itu aja yang ter'[ansut' oleh kepala otak saya malam ini.. faham atau tidak mengenai apa yang saya tulis.. terserah..

1 comments for this post:

Nicholas Igat Rekan said...

For I know the plans I have for you; declares the Lord, “plan to prosper you and not to harm you, plans to give you hope and a future. (Jeremaih 29:11)

Post a Comment

ah~ comment if you like this post, i would like to read your respond in order to create more exciting topics in future ehe...^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

my team

BlogMalaysia.com

Miri Bloggers