Tuesday, November 30, 2010

Lagu Tagih hutang PTPTN - OST filem Tuwailait haha

Bila kita baru masuk belajar di Universiti, kita merayu agar bantuan diberikan demi mendapatkan masa depan yang terang benderang ibarat sport light, tapi bila dah tamat belajar, terus lesap entah kemana, kerajaan pun pening kepala, especially PTPTN.. jenuh dah pihak PT.. tagih hutang tapi liat juga hati nak bayar, padahal sewaktu study, bukan main frust lagi (mengalahkan rasa bila buah hati tak telefon dengan kita) bila duit ptptn tak masuk bank.. hadoi.. nah sekarang ni saya dengar pihak PT.. dah ada lagu, klu ada mp3, kompom saya upload sekali.. nahnyanyilah ye?

gunakan tiun lagu Pulangkan - lagu pontianak tu ye?

(Ex-Student) Sedikit bunga yang menggoda Sekadar dipandang usah dibayar Kau pasti tak percaya Duitku bukan untukmu sayang


(Pegawai PTPTN) Tiada kusangka kau sungguh kejam Kau peram hutang yang kau pinjam Namun takkan bahgia kehidupanmu Bila engkau berkonvo kau milikku

Pulangkan hutang-hutangku-(Pegawai PTPTN)

Oh hentikanlah menghantuiku-(Ex-Student)

Oh pulangkan oh pulangkanlah padaku-(Pegawai PTPTN)

Kupulangkan semua hutangku-(Ex-Student)

Yang dikau peram tanpa relaku-(Pegawai PTPTN)

Bebaskanlah maafkan daku oh kasih-(Ex-Student)

(Pegawai PTPTN) Tiada kemaafan di sini Kau hutang tanpa bayar sesen lagi Akan kujejakimu ke mana jua hingga akhir nanti........ (lagu berakhir dengan penuh drama)
................................................................................finish.............................................................................

(Ex-Student) Uwaaaa!!!!!! aku belom kerja woi!!!! kasihanilah diriku!!

(Pegawai PTPTN) Sori.. no money no talk.. no bini no pelok.. see ya..

2 comments for this post:

Anonymous said...

great song....hahahhaa

KRISTIANNE WYNONA said...

hahahahha lawak la..

Post a Comment

ah~ comment if you like this post, i would like to read your respond in order to create more exciting topics in future ehe...^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

my team

BlogMalaysia.com

Miri Bloggers