Friday, November 26, 2010

Pasangan bercinta - spesifikasi yang sering dilihat

Seringkali kalau kita bersiar-siar dikawasan public atau waterfront atau restaurant atau dimana-mana, kita pasti akan terjumpa satu atau dua pasangan, so terma pasangan dalam post yang saya ketengahkan dalam entry ini bukannya menuju kepada atuk dan nenek yang sudah kerepot ataupun ibu dan bapa atau suami isteri yang baru berkahwin, juga bukan terhadap pasangan yang 'ladies and gentleman" kerana mereka tahu bagaimana untuk menjaga maruah diri di khalayak ramai.. terdapat juga pasangan yang "Malfunction" kerana kalau si udanya hensem, si dara pasti tidak, atau si daranya cantik jelita, pastinya si uda itu rupanya "*****" (some text missing da~, kena tapis) alright tanpa membuang masa, mari kita baca spesifikasi pasangan yang ordinary serta extra-ordinary ini..

Girlfriend cun + Boyfriend hensem
Psangan ini rileks sahaja. Tiada menunjukkan public affection yang berlebihan. Orang lain pun senang dan biasa melihat mereka. siapa siapa pun boleh jadi seperti kategori sebegini. kan?


Girlfriend cun + Boyfriend tak hensem
Kebanyakan awek yg cun mesti mendapat balak yang tidak hensem. Haiz, entah mengapa, tetapi sila perhatikan Boyfriend itu, ada satu macam muka bangga sebab dia punya GF cun. Kadang-kadang itu Si Boyfriend mesti pakai spec hitam mau kasik nampak sikit hensem. Boleh diperhatikan juga, itu Boyfriend suka buat lawak basi kerana  nak kasi tambat hati aweknya itu (tapi itu awek jarang ketawa, cuma senyum manis sahaja). Selalunya juga, balak yang perasan itu mempunyai dompet yang tebal. ui ramainya duit?

Inginkan Boyfriend ini? taip "ON SUNYI" dan hantarkan ke 12345

Girlfriend tak cun + Boyfriend hensem
Anda boleh nampak itu GF mesti pegang kaw-kaw tangan BF dia yang hensem . Saya pun tak tau kenapa. Public affection yang terlampau2 juga akan dilakukan oleh itu awek tersebut terhadap BFnya. Boleh diperhatikan jua kadang2 itu BF hensem pun ada sikit segan terhadap tingkahlaku aweknya yang mengada-ngada. Lepas itu aa, kalau ada amoi cun yang lalu, Si GF yang tak cun mesti kasi jelingan maut terhadap itu amoi cun. Serupa mau makan orang... maybe dia feel insecure ( bertaubatlah)

Girlfriend tak cun + Boyfriend tak hensem
Pasangan ini tiada siapa yang peduli, next....

Group of girls + 1 guy
Selalunya berlaku di kedai makan.. Seolang lelaki di kelilingi kawan-kawan perempuan nya. Sungguh seronok kalau dapat mendengar perbualan mereka (saya selalu berbuat begitu), Perasan tak? , selalunya sambil mereka makan, itu lelaki mesti cakap paling banyak sambil buat lawak tak kelakar (tapi kawan2 pelempuannya mesti ketawa jugak, pasal si lelaki itu kan "bank" bergerak?)

Girlfriend cun berpakaian seksi
Ramai orang lelaki pasti melihat awek ini (dan juga langgar tiang electric). Tetapi awek ini tak kisah sebab besar kemungkinan dia sudah biasa mendapat pandangan seperti itu. Awek seksi ini suka menunjukkan buah-buahan ( saya berpendapat mungkin buah oren atau epal, tak pernah check) di dada nya, atau pusat nya di khalayak ramai.. Seperti juga kalau anda ada kereta cantik atau memiliki rumah besar atau aksesori baru. pastinya anda teringin nak showoff depan kawan kawan anda, demikian juga perkara yang sama dirasai oleh awek spesis sebegini.

Girlfriend tak cun berpakaian seksi
Hoiyoooo bahaya bahaya, kalau terjumpa ditengah pasar, pastikan anda tidak minum atau makan takut tersedak . well saya tahu kecantikan itu adalah based on the Eye of the beholder, tetapi faham faham lah kan?, kalau "barang sendiri tu dah "tak cantik", jangan bikin orang lain saakit mataa. Awek jenis ini  juga suka menipu diri sendiri dengan mengatakan "I wear sexy and I feel good" ataupun "I have the right to wear anything I want"... Sememangnya mereka merasakan bahawa berpakaian seksi boleh menjadikan mereka jadi lagi lawa dan punya self-esteem yang tinggi.. tetapi kan? tak perlulah nak tayangkan "barang yang berkedut" itu di depan orang lain, cukuplah dengan make-up yang kemas dan ceria, sebab pastinya tiada orang akan naik stim punya...

6 comments for this post:

Nick Descream said...

Kacak2....

natty said...

amai ka nya isun..nn tok bc aja cite..tapi aku sukung nm utai ko dik nya la ukai lbn tua bfrenz..tp utai nya nan amai bc blaku ba ditu..ngamal stdnt indu nya cntk sekali meda laki ka gau bjalai nyau ka parai aku meda ngamal iya..tp iya bangga la kunun bulih awek cun padahal ka ke duit iya aja n lupa anak bini ba umh..hahhah..aku kala ga kna gau laki yg perasan hnsm..puii..perasan kitai ka ke iya..nyau blagak madah gai urg nya awek aku...kin malu ku jak ka mai bjalai ba bandar meda wayang..baru sekali aku bjaku gau iya terus la tersangkut..lst frust menogeng siku2 ..hehhehehe...avoid laki baka tue menyusahkan aja...bes agi baka aku tok..single mingle ka kini2 ndi urg sibuk..hehhhe

Deideian said...

@Nick - you and I sama sama kacak haha..

Deideian said...

@Nate - nyak meh.. entry ku tok based on benda yang ku peda start ari ku nemu apa reti "kapel" hahaha... nate.. nate.. enti jemah ila nuan agi ga single.. kol me lah.. hahaha

KRISTIANNE WYNONA said...

salunya if awek cantik, laki x hensem, confirm seratus peratus laki tu dompet 'tebal'. xda alasan lain punya. *berdasarkan pemerhatian sekeliling*

Deideian said...

betul tu kris, seringkali kalau kita perhatikan, keadaannya memang begitu.. haih.. mungkin dah jadi trend kot? hahaha

Post a Comment

ah~ comment if you like this post, i would like to read your respond in order to create more exciting topics in future ehe...^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

my team

BlogMalaysia.com

Miri Bloggers