Sunday, July 19, 2009

Delivery Deideian...

Greeting this is the first time I ever publish my thought into this blog.. wahahaha.. wo bu je dao kata orang cina.. hmm, what am I suppose to say? Nak buat blog ni satu hal plak.. banyak sangat soalan. My life recently kinda very dull, yeah nothing much to do as I’m undergo my practical training. So most of my time I spent it at my work place and my room at home. Hampr setiap hari ku habiskan masa di tempat kerja dan juga dalam bilik ku sendiri. Umur ku sekarang 23 tahun ( masih lagi 22 sebenarnya, tak lama lagi 23 lah tu).apa dah ku buat dalam hidupku? Ah.. sungguh bosan, kawan2 pula sibuk dgn hal masing2, jauh pula tu. So biar ku ceritakan apa yang telah berlaku ngan aku dalam beberapa hari ini. Sebenarnya aku ni baru jer balik dari bercuti ( dari kampong da, bukannya pergi melancong). 2 minggu cuti, rasa nak lagi. Kembali ke tempat kerja, rutin harian yg boring dan jelek bermula semula. Oh ya biar ku perkenalkan diriku dulu. Nama ku Deideian, umur 23 tahun. Itu ajalah yg korang perlu tau. So currently aku menjalani latihan praktikum di sebuah sekolah xxx.jumpa lagi dgn pelajar2 yg nakal. Mereka tu sebenarnya bkan anak manusia ( sesetengahnyalah, bukan semua okay?), anak monyet kot? Sebab tak paham bahasa saya, sori asyik2 jerit dan melolong tak tentu pasal, bagi yg cool dan jenis yg relax tu, saya respect, sbb mereka ada otak. Tau bila boleh main n belajar. Kalau diikutkan hati, aku patahkan kaki korang yg buat hal dalam kelas.. ee, kejamnye.. tampar jer lah..haha.aku mengajar budak form 4, erm, boleh tahan juga nakal mereka ni. So apa yg ku buat? Senyum dan psiko mereka. Adakalanya menjadi, adakalanya tidak. Depend la kalau mereka tu haiwan atau manusia, klu manusia paham la mereka perasaan aku.. cis. Ok enough pasal pelajar ku yg cute dan comel tu. Tapi ku masih mau juga cerita pasal mereka hahaha… ada sekali mereka Tanya aku beberapa soalan. Soalan yg ditanya agak biasa, tapi entah aku yg keberatan nak jawab..
Hmm kali ni ku nak keep low profile, keep the secret within. So rata student ku Cuma tau nama ku, umur mereka tak pasti sbb aku jawab dgn pelik2. Asal aku dan bangsa. Itu aja.. ada sekali mereka Tanya aku, “cikgu! Cikgu ada gerek ka?”. Lelaki yg Tanya tu, bukan perempuan, klu perempuan ok la sikit eceh, reasonnya mana la tau yg mereka berminat. Ye la, ni tak, laki yg Tanya. Apa barang? Ceh.. so aku pun jawab pelik2, sampai mereka fedup nak Tanya. Ada yg bertekad nak tau juga. Gila apa?
Pasal kehidupan seharian? Nothing much to do, aku kini ada banyak hobi baru. Yg ku cipta sendiri, klu ku buat konfem orang ingat aku ni gila. Ye la boring dikatakan. Ada sekali ku nak buat essy atau sajak. Ku tulis ‚hidup ku sepi~tanpa cinta dan teman, driving kereta kena saman’wakakaka.. begitulah tahap boring ku. kAlau ini penyakit berjangkit dah darurat dah satu negara. So aku try habiskan masa dgn surfing internet, membaca ( habis 7 buah buku Harry Potter ku baca untuk kali yg ke 3,), tulis lagu, menyanyi karaoke, game, tgk cerita drama korea dan jepun n macam macam lah.. ee, ingat saya suka ka time boring? Bazir umur saya aja.. tension saya, nah sekarang dah bersaya berkamu plak. Ceh..
Hmm.. pengalamanku, aku x pernah bercinta la, tapi klu ikut bunyi lagu paramour-crush crush crush tu adala.. ini cerita puppy love ku yg x kesampaian suatu ketika dahulu, tatkala ku di bangku smk, aku ni sbb badan kecik, so salu jadi posmen kengkawan lain, baru aku tau.. jadi posmen ni tugasnya mencabar oo, orang kata; kalau kita marah, kita patut tunjukkan kemarahan kita, tapi sanggup ka kamu tunjukkan kemaluan kamu time kamu malu? Gila apa, erti kata disini adalah sanggup ka kamu dgn muka yg tebal hantar surat cinta bau wangi perfume minyak sabat Bengali, hantar dgn student perempuan, tapi yg best nya, klu si lelaki tu kena reject, saya tetap dapat kawan baru, sbb saya yg berkenalan dgn orang tu dulu maa.. sbb tu saya kata posmen ni berjiwa kental dan berani. Tetapi jeng jeng jeng, arakian datanglah seorang student pompuan yg memang aku terkejut beruk. Memang dia cantik cute apa semua seperti mana student laki lain pun lapar tgk dia, tapi yg buat aku terkejut adalah; dia adalah kawan aku masa childhood dulu, tika ku berumur 5,6,7 tahun di marudi. Kemudian berpisah, dan jumpa semula tika kami berumur 13 tahun. N kemudian senarionya berubah, jadi sakit hati plak saya sbb disuruh kengkawan laki hantar surat dgn nya, cis, langsung x macho. Kemudian sedih la saya time dia kuar ngan orang lain.. hanya mampu melihatnya dari jauh.. main tapok2 di belakang pokok, tgk dia dating dgn kawan saya. Rasa mau ku tumbuk! Pokok yg di depan ku ini cewah.. tapi itu kisah dulu, kalau temu kembali dgnnya pun saya gembira. Malangnya sekarang x dapat bertemu.. sbb DIA DAH TIADA.. masa nak berjumpa, almaklumlah, bz kerja. Kamu fikir apa? Ceh.. sampai sini sajalah, cerita saya dgn puteri impian saya tu tamat dan selebihnya rahsia alam semula jadi ok? Da~

1 comments for this post:

josh said...

Panjang juga cerita kamu ddn.. serba ringkakas lah tu. Apa pun best ga aku macha ia. Tuchum-tuchum kediri laban ia. He2.. Sejarah Hidup yg sepi tetapi gembira tajuk ia..

Post a Comment

ah~ comment if you like this post, i would like to read your respond in order to create more exciting topics in future ehe...^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

my team

BlogMalaysia.com

Miri Bloggers